Εξοπλισμός Αυτοματισμού Φαρμακείου


Τοποθέτηση συστήματος αυτοματισμού κατά την ανακαίνιση του φαρμακείου

Οι συσκευές αυτοματισμού στα φαρμακεία είναι ολοένα και περισσότερο συνηθισμένες μέσα στα φαρμακεία και σε όλα τα φαρμακεία στις ΗΠΑ. Αυτό πραγματικά οφείλεται στην κοινή κατανόηση και ανησυχία για τα λάθη που γίνονται στην συμπλήρωση φαρμάκων. Ένας μεγαλύτερος αριθμός από αυτά τα λάθη συμβαίνουν λόγω λαθών στη διανομή και τη χορήγηση. 

Είναι αποδεδειγμένο γεγονός ότι πολλοί πίστευαν ότι τελικά η διανομή των φαρμάκων που τα άτομα έπρεπε να πιουν, μπορούσε να γίνεται αυστηρά μόνο με τη χρήση αυτοματισμού, κάτι που θα μπορούσε τελικά να γίνει μία απαίτηση. Μπορούν να βρεθούν οι αποδείξεις για το πώς υποστηρίζεται αυτό. Πιστεύεται ότι πάνω από 90.000 θάνατοι συμβαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας λανθασμένων φαρμακευτικών αγωγών. Πολλοί από αυτούς προκαλούνται από ακατάλληλη συμπλήρωση φαρμάκων, μαζί με άλλα ανθρώπινα λάθη.

Ο εξοπλισμός αυτοματισμού ενός φαρμακείου μας παρέχει την ταχύτερη οδό για τη διόρθωση του θέματος των σφαλμάτων που αναφέρονται στη διανομή φαρμάκων, ιδίως στο νοσοκομειακό περιβάλλον. Αλλά με τον εξοπλισμό, θα πρέπει να υπάρχει μια πρωτοβουλία για τη σήμανση που θα επιτρέψει στα μηχανήματα να περατώνουν άψογα τη δουλειά της διανομής των φαρμάκων. 

Ένα καλό παράδειγμα με τη χρήση του εξοπλισμού αυτοματισμού του φαρμακείου, μαζί με σήμανση barcode, θα πρέπει να είναι ορατό κάθε φορά που ένας ασθενής χρειάζεται είναι ένα φάρμακο μέσα σε ένα νοσοκομειακό περιβάλλον. Οι νοσοκόμοι θα είχαν τη δυνατότητα να δουν ότι το μπουκαλάκι με τις κάψουλες  που έχει παραδοθεί στο πάγκο των νοσοκόμων στο φαρμακείο είναι το σωστό φάρμακο ελέγχοντας το barcode γύρω από το μπουκάλι και μετά, ελέγχοντας το barcode στον φάκελο του ασθενή. 

Αυτό το «ταίριασμα» που πραγματοποιείται με ένα κινητό τηλέφωνο, που είναι μέρος του νοσοκομειακού φαρμακευτικού εξοπλισμού αυτοματισμού, πιστοποιεί ότι θα δοθεί το σωστό φάρμακο και επίσης η σωστή δόση. Πριν από το φάρμακο, εμφανίζεται στον νοσηλευτικό πάγκο ένας φαρμακοποιός που συμπληρώνει το κατάλληλο φάρμακο μέσα στην κλινική, χρησιμοποιώντας επίσης έναν παρόμοιο σαρωτή που είναι επίσης μέρος του εξοπλισμού αυτοματισμού ενός φαρμακείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

rolex watches